Zelfstandig een moderne affiliate webshop starten

Geplaatst op 02-04-2024

Categorie: Computer en internet

Zelf een affiliate website bouwen is niet lastig wanneer u gebruikmaakt van het script dat door Vrolijk Internet Services is ontwikkeld. Dit script stelt u in staat om een moderne affiliate webshop te starten. Het script is voorzien van een beheeromgeving waarmee u elk gedeelte binnen de website naar eigen inzicht kunt wijzigen. De look en feel kan worden aangepast en u kunt nieuwe pagina’s met informatie toevoegen aan uw affiliate website.

Ondersteunde affiliate netwerken

Er worden verschillende affiliate netwerken door het script ondersteund. Van deze affiliate netwerken kunt u de productfeeds periodiek ophalen en verwerken. De productfeeds bevatten prijs- en productinformatie. Zo kunt u met relatief simpele stappen een groot aantal producten toevoegen aan uw affiliate webshop. Zodra u bent aangesloten bij een door het affiliate script ondersteund affiliate netwerk, kunt u met simpele handelingen de feeds toevoegen aan uw affiliate winkel.

Beheerinterface

Als beheerder zult alleen u toegang hebben tot de beheerinterface. Anderen kunnen daar niet bij. U kunt tijdens de installatie van het affiliate script een gebruikersnaam en wachtwoord instellen waarmee u na de installatie kunt inloggen als beheerder. Wordt het installeren van het script gedaan door de leverancier, dan zult u per e-mail uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Wanneer u als beheerder bent ingelogd, kunt u het wachtwoord eenvoudig naar wens wijzigen.

Hetzelfde uiterlijk als een gewone webwinkel

Uw affiliate webwinkel krijgt het uiterlijk van een gewone webwinkel. Het verschil is dat uw webwinkel geen eigen winkelmand krijgt, maar dat u de bezoeker doorverwijst naar de website van de aanbieder van een product. Daar kan de bezoeker het product uiteindelijk aanschaffen. Als de bezoeker op de site van de aanbieder iets koopt, ontvangt u een percentage van het door de bezoeker uitgegeven bedrag, de zogeheten affiliate commissie.

Overzichtelijke affiliate webwinkel

De producten worden binnen uw affiliate webwinkel overzichtelijk weergegeven aan de bezoeker. Steeds wanneer de bezoeker de productinformatie bekijkt van een product, kan de bezoeker snel navigeren naar de laatst bekeken producten. Ook kan de bezoeker binnen de verschillende rubrieken van de affiliate shop bladeren.